Facebook

Current Affairs of Tripura - June - 2016



1.Who organized movements against Chit fund and demanded for payment of money to cheated people at Dharmanagar and Kailasahar on june 2016?
Ans: The Congress in Tripura on 1stjune 2016.
2.When and where CM underlined need to build earth quake resistance building as the state vulnerable to tremor?
 Ans: On 2ndjune, at a programme on disaster management at Pragna Bhavan.
3.When 2016 Madhyamik Examinations result declared by TBSE?
 Ans: 2nd june 2016.
 4. What is the pass percentage recorded in 2016 Madhyamik Examination?
Ans: The pass percentage was 66.14 %.
 5. When and who urged the GMP leaders to introspect why the tribals belonging to poor and             working class are shifting their faith to the regional parties (the INPT and the IPFT)?
Ans:Minister Jiten Choudhury on 3rdjune 2016, was addressing a public meeting organized to mark the conference of its Karbook sub-divisional committee at Karbook weekly market in South Tripura district.
6. When NVBDCP team arrived to identify the reasons behind the outbreak of malaria in some parts of Dhalai district?
Ans: on 3rdjune 2016.
7. When Trinamool Congress's all India general secretary Mukul Roy arrived in Tripura?
Ans: on 3rdjune 2016.
8. When and who discover ten unique PF cases at Gandacherra?
Ans: on 4thjune 2016, ICMR experts discover.
9.  When got a new lease the long pending project- setting up a botanical garden in Teliamura’s Gamaibari  area?
Ans: on 4thjune 2016.
10. When senior official of the Ministry of Home Affairs arrived Agartala to discuss on the repatriation of the Mizoram Bru displaced people sheltered in seven camps in North Tripura?
Ans: on 4thjune 2016.
11. When The Bar Association of Tripura on requested every lawyer to submit all of their educational certificates and documents starting from Madhyamik or Matriculation to top degrees of each person ?
Ans: on 4thjune 2016.
12. When  TBJEE declared the 2016 entrance examination result for medical, engineering and allied courses?
And: on 4thjune 2016.
13. When vehicular movement on the NH-44 highway has got installed for 11 hours?
Ans: On 6thjune 2016.
14. When and where observed one day programme of World Environment Day organized by CFLE?
Ans: on 6thjune 2016, in Bamutia.
15. When TBSE declared the result of H.S. for Humanities and Commerce streams?
Ans: 9th june 2016.
16. What is the pass percentage of 2016 H.S. examination?
Ans: the overall pass percentage 75.11 %.
17. Who and when said the Tripura government will increase the number of women police personnel to at least 20 per cent of the total strength?
Ans: Chief Minister Manik Sarkar said on 10thjune 2016.
18. When and who imposed a fine of total Rs 1 crore 39 lakh and fifty thousand on 137 brick Kilns in Tripura for violating pollution control instructions.?
Ans: on 11thjune 2016, Eastern Zone Bench of the National Green Tribunal has imposed the fine.
19. When uncertainly continues over the flagging off regular BG train service between Howrah and Agartala?
Ans: on 12th 2016.
20. Who and when said A total of 537 party members have been expelled on different grounds reasons including moral degradation?
Ans:  on 12thjune 2016, said CPI (M) state unit secretary Bijan Dhar.
21. When transferred altogether 51 police officers including one IPS officer and 50 TPS Grade-II officers?
Ans: on 14thjune 2016.
22. When Tripura High Court has issued a show cause notice to the state government to explain why the areas of the Tripura Tribal Areas Autonomous District Council will not be redrawn?
Ans: on 14thjune 2016.
23. When and who said, Tripura has maintained its position among Indian states leading in voluntary blood donation for eight consecutive years now?
Ans: on 14thjune 2016, state Health Minister Badal Choudhury said.
24. When and who decided to provide permanent buildings to the hardcore jhumias across the state who are residing at Tong ghor?
Ans: on 15thjune , Chief Minister Manik Sarkar directed the officials to undertake plan of providing permanent buildings.
25. When and who presented a tax-free budget outlay of Rs. 355 crore for the year 2016-17 with a deficit of Rs. 58 lakh during a council meeting?
Ans: on 17thjune 2016 , AMC mayor Dr. Prafullajit Sinha presented.
26. When Union Cabinet Minister for Heavy Industries and Public Sector Enterprises, Anant Geete arrived Agartala?
Ans: On 17th june 2016.
27. When and who arrested for their alleged involvement in the murder of Sobha Kumar Tripura who was killed?
Ans: on 18thjune 2016, Police arrested twin brother- FruchongMog and NIshirongMog from Mogpara area under Belonia police station.
28. When and who ordered  the state government to pay up pending 31% to employees and pensioners in three instalments at intervals of six months?
Ans: on 18thjune 2016, Justice ShubhasishTalapatra of high court of Tripura.
29. When and who said, ‘The state government is committed to build proper infrastructures in all Anganwadicentres across Tripura with all basic amenities for the children’,?
And: on 20thjune 2016, said DrPrafullajit Sinha, Mayor of Agartala Municipal Corporation.
30. When Police have seized fake Indian notes worth Rs. 100,000 from two persons coming from Mizoram?
And: on 21stjune 2016.
31. When the International Yoga Day was observed, enthusiastically in Left Front-ruled Tripura?
Ans: on 21stjune 2016.
32. When who unveiled a logo of centre’s ‘BetiBachaoBetiPadhao’ (BBBP) scheme in a programme at Nandini Park in Udaipur town?
Ans: on 22ndjune 2016, Governor Tathagata Roy.
33. When IPFT called 24-hour road blockade?
Ans:  On 22nd june 2016.
34. From where IPFT road blockade started?
Ans:  at Baramura hill range (Khamting para areas).
35. When Tripura government has decided to create 230 kms of roadside plantation by planting trees on both sides of 230 kms of road as part of MGNREGA work?
Ans: 24thjune 2016.
36. When the international seminar on “Women Empowerment to lead Change”, organized by ICFAI University?
Ans:on 24thjune 2016.
37. What is the magnitude of earthquake occurred on 27th june 2016?
Ans:  5.0 in richter scale.
38. When and why Veteran Tripura CPI-M leader and former deputy speaker of the assembly Subal Rudra was suspended from the party?
Ans: on 28thjune 2016, for allegedly grabbing land.
39. When and where observed the International Day for Biological Diversity-2016 ?
Ans: on 28thjune 2016, Tripura Biodiversity Board (TBB) in collaboration with Indo-German Development Cooperation project (IGDC) observed the International Day for Biological Diversity-2016 at PragnaBhavan in Agartala.
40. When TCS (Grade-I officer) Panna Ahmed suspended from service?
Ans: on 29thjune 2016, Panna Ahmed on the run after FIR filed by woman against rape.
41. When Tripura government has decided to set up one hundred regrouping centre to rehabilitate the jhumia families?
Ans: on 29thjune 2016.
42. When decided the state government-run MBB University would start maiden journey from upcoming academic session- August?
Ans: on 30thjune 2016.
43. When ONGC Tripura enthusiastically conducted cleanliness campaign as part of Swachh Bharat Pakhwada?
Ans: on 30thjune 2016.
   

More on Same Topic


Copy Right © 2017, www.tripuraportal.com